Nieuwsbrief september 2012 Comitee Mu.ZEE


Beste Comitee leden,

De zomervakantie zit er binnenkort op! Tijd dus om onze najaarsactiviteiten voor te stellen.

Mu.ZEE, 14 september 2012, preview – 19 uur
Op vrijdag 14 september worden we in avant-première uitgenodigd in Mu.ZEE op de tentoonstelling “Servranckx.  De jaren twintig”.  We worden er verwacht tegen 19 uur.  Na de rondleiding, wordt u een receptie aangeboden! Iedereen  heeft zijn uitnodiging per mail en in de brievenbus reeds mogen ontvangen!

Victor Servranckx. De jaren twintig is de eerst solo-tentoonsteling waarin ruim aandacht wordt besteed aan de verschillende facetten uit het oeuvre van deze invloedrijke Belgische kunstenaar. De tentoonstelling toont hoe Victor Servranckx ( 1897-1965) een fascinatie voor het mechanische en de fabriek, zijn werkplaats, omzet in een artistiek denken dat veel verder gaat dan het schildersdoek en de vermenging van verschillende kunstdisciplines omvat.

Servranckx. De jaren twintig  illustreert de veelzijdigheid van de kunstenaar.  De tentoonstelling kijkt  naar de onderlinge verbondenheid tussen schilderijen, tekeningen, ontwerpen voor behangpapier, sculpturen, illustraties en bijdragen aan tijdschriften. Voor de eerste keer wordt dieper ingegaan op Servranckx als architect, zijn meubels en andere toegepaste ontwerpen. Al deze facetten vormen samen zijn kunstenaarschap. Ook voorbeelden van de architecten Huib Hoste en Jules De Bruycker worden getoond. Hun samenwerking met Servranckx gaat immers verder dan het auteurschap of de signatuur. Een aantal schilderijen van René Magritte, Jozef Peeters, Karel Maes, Pierre-Louis Flouquet en Paul Joostens uit de vroege jaren twintig zorgen voor een verdere contextualisering.    
Heel wat privécollecties alsook nationale en internationale musea verleenden hun medewerking aan deze tentoonstelling waaronder MoMa in New York, Centre Pompidou in Parijs, het Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig in Wenen, Lehmbruckmuseum in Duisberg, Museum van Elsene …

6 oktober  2012
Brussel, bezoek aan VanhaerentsArtCollection gevolgd door een ontmoeting met Pieter Vermeersch in de galerij van Elisa Plateau.                      
Op zaterdag 6 oktober trekken we naar Brussel waar we worden verwacht bij de VanhaerentsArtCollection. We spreken af om 13.50 uur stipt in de Anneessensstraat 29 te 1000 Brussel (nabij de beurs…). Daarna zal Pieter Vermeersch ons in hoogsteigen persoon verwelkomen bij galeriste Elisa Platteau.

14 uur
De VanhaerentsArtCollection is een hedendaagse familiale kunstverzameling die bestaat uit werken van het einde van de jaren 1970 tot vandaag. Het werk van Andy Warhol vormt het uitgangspunt van de verzameling Ook het werk van Bruce Nauman uit de jaren 1980 vormt een belangrijk ensemble binnen de collectie. Daarnaast bevat de verzameling werken van onder meer John Baldessari, Jeff Koons, Christian Boltanski, Franz West of Paul Mc Carthy. De jongere generatie is vertegenwoordigd door onder meer Matthew Barney, Ugo Rondinone, Tom Sachs en Thomas Demand. De VanhaerentsArtCollection ontwikkelt zich steeds verder met het oog op de meest actuele kunstscène.
De collectie is ondergebracht in een industrieel gebouw uit 1926 dat een totale bruto oppervlakte van 3500 m² beslaat. Jaarlijks organiseert de VanhaerentsArtCollection een individuele tentoonstelling met het werk van een kunstenaar wiens werk vertegenwoordigd is in de collectie.

16 uur
We trekken naar de Galerij van Elisa Platteau waar Pieter Vermeersch tentoonstelt. Speciaal voor de Comitee-leden zal Pieter Vermeersch ons verwelkomen en rondleiden!  

Praktisch
VanhaerentsArtCollection           
Anneessensstraat 29
1000 Brussel (nabij de beurs…). 

Bereikbaarheid met de trein en te voet
Afstappen aan Brussel Zuid.
Neem de uitgang Zuidertoren.
Vanaf de Zuidertoren Volg de Europalaan.
Links afslaan naar de Zuidlaan.
Rechts afslaan de Zennestraat in tot de aansluiting met de Anneessensstraat.


Parkeren in de buurt
Parking Dansaert, Nieuwe Graanmarkt 2, 1000 Brussel                                                        
Parking Lepage, Léon Lepagestraat 23-31, 1000 Brussel                                                    
Parking P 58, Bisschopsstraat 1, 1000 Brussel


ELISA PLATTEAU & CIE GALERIE
Lakenstraat 86
1000 BRUSSEL
(buurt van de Kruidtuinlaan, Arduinkaai en Emile Jacqmainlaan)

        
comiteemuzee.be - info@comiteemuzee.be
COMITEE Mu.Zee vzw / Nieuwpoortsesteenweg 197 / B 8400 oostende /

Newsletter by Cayman