muzee logo muzee banner permeke banner

Het zomert in Mu.ZEE, dus...

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/2539/Te_Kust_en_te_Keur_036_kl.jpg

geniet elke zondagmorgen van een gratis rondleiding!
Geef uw zondag een artistieke dimensie en geniet van een gratis rondleiding op zondagmorgen in Mu.ZEE!
Onder begeleiding van een gids maakt u kennis met de rijke collectie van Mu.ZEE: u ontdekt er de topstukkenvleugel en de tijdelijke collectiepresentatie De  Belgische schilderkunst van 1920 tot 1970. 

Inschrijven hoeft niet! De gids wordt u van harte aangeboden door Mu.ZEE... u betaalt uitsluitend een toegangsticket. 
 
Na de rondleiding rest u nog tijd om van de tijdelijke tentoonstellingen Passie #1, Objecten Als Vrienden, Part I: Object Lesson, Robin Van Besien en Julie Van Wezenmael  te genieten. Zeker doen! Start op zondag 15 juli - laatste rondleiding op zondag 19 augustus, telkens om 11 uur.  Afspraak aan de kassa van Mu.ZEE.


Nu te zien @Mu.ZEE :

23/06 - 19/08/2012
Belgische schilderkunst van 1920 tot 1970
Op de eerste verdieping van Mu.ZEE kan tijdens de grote vakantie tot en met 19 augustus een collectiepresentatie bewonderd worden opgebouwd rond drie toonaangevende galerijen en dito tijdschriften nl. Le Centaure, Apollo en Het Vijfde Wiel. Elke galerij speelde een belangrijke rol in de Belgische kunstontwikkeling van de 20e eeuw!


07/07 - 07/10/2012
Jos de Gruyter & Harald Thys - Objecten Als Vrienden
De Belgische kunstenaars Jos de Gruyter (°Geel 1965) en Harald Thys (°Wilrijk 1966) zijn vanaf deze zomer te zien in Mu.ZEE met de tentoonstelling Objecten Als Vrienden.  


07/07 - 07/10/2012
Joe Scanlan - Part I Object Lesson
In de inkomhal van Mu.ZEE kan tot 7 oktober Object Lesson van de Amerikaanse kunstenaar Joe Scanlan bewonderd worden. Een object lesson kan je het best omschrijven als een situatie waarin de eigenschappen en het gedrag van iets zo vanzelfsprekend zijn dat woorden bijna overbodig zijn. Wil je een voorwerp dus beschrijven, dan neem je het best gewoon waar zoals het is.


Nog tot 31/12/2012
Topstukkenvleugel - Van Ensor tot Tuymans
Mu.ZEE herbergt een unieke collectie Belgische kunst van circa 1850 tot nu. Mu.ZEE toont werk van James Ensor, Léon Spilliaert, Georges Vantongerloo, Jean Brusselmans, Gustave De Smet, Raoul De Keyser, Roger Raveel, Panamarenko, Walter Swennen, Luc Tuymans, Ann Veronica Janssens, Lili Dujourie, Jan Vercruysse en vele anderen. Sinds kort heeft Mu.ZEE een nieuw ingerichte museumvleugel met de topstukken uit de collectie.


Nog tot 31/08/2012 - Robin Vanbesien en Julie Van Wezemael.
JCI Oostende, de plaatselijke afdeling van de Junior Chamber International, heeft het werk van Robin Vanbesien (°1979) en Julie Van Wezemael (°1990) aan Mu.ZEE geschonken! Beide kunstenaars hebben West-Vlaamse roots, meer nog ze werden allebei in Oostende geboren!


Nog tot 09/09/2012
Passie #1 - Collectie Mu.ZEE ontmoet Collectie Belfius
Bank
Sinds het ontstaan van Mu.ZEE, pakt het museum jaarlijks uit met verschillende collectiepresentaties: hiermee wil zij niet alleen de diversiteit van de collectie onderstrepen, maar probeert ze telkens in te spelen op en linken te maken met de tijdelijke tentoonstellingen.


Nog tot 30/09/2012  
Te Kust en te Keur - Met Lucile Desamory, Caitlin Keogh, Beca Lipscombe, Lucy McKenzie en pelican avenue.


Beeld : Els Verhaeghe.

meer info ยป

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven