muzee logo muzee banner permeke banner

TENTOONSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN IN Mu.ZEE – voorjaar 2017 –

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/6994/EBanner.jpg

Beste begeleiders van verenigingen en cultuurorganisaties,

In 2017 brengt Mu.ZEE – het museum voor moderne en hedendaagse kunst aan zee – weerom een boeiend overzicht aan tentoonstellingen en een uitgebreid aanbod aan activiteiten!

In het voorjaar wijdt Mu.ZEE een grootse tentoonstelling aan het leven en werk van Frans Masereel (1889-1972), een belangrijk graficus en houtsnijder van de twintigste eeuw. De tentoonstelling Frans Masereel en hedendaagse kunst: verzet in beelden belicht Masereels visie op de wereld, zijn maatschappijkritiek en pacifisme. Mu.ZEE brengt de ideeën van Masereel in dialoog met de huidige samenleving via het werk van een aantal hedendaagse kunstenaars uit Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Amerika, zoals onder meer Mary Evans, Anton Kannemeyer, Glenn Ligon, Dan Perjovschi, Billie Zangewa, William Kentridge, Philip Aguirre e Otegui, Slavs and Tatars, Kerry James Marshall.
Van 1 april tot 3 september 2017 in Mu.ZEE 

Een kleinere solotentoonstelling van de hedendaagse Belgisch/Algerijnse kunstenaar Eric van Hove vertrekt vanuit zijn atelier in Marrakesh (Marokko). Hij denkt na over alternatieve economische systemen, zoekt naar een heroriëntering van de verhouding tussen lokale en globale productie, tussen ambachtelijk en industrieel vervaardigde objecten en werkt hiervoor samen met lokale ambachtslieden uit Marrakesh. 
Van 15 april tot 27 augustus 2017 in Mu.ZEE

Je kan ook steeds terecht in Mu.ZEE voor een boeiend overzicht van de Belgische moderne en hedendaagse kunst van 1850 tot heden én de nieuwe museumvleugel James Ensor en Léon Spilliaert. Deze kunstwerken uit de collectie van Mu.ZEE worden permanent getoond.


meer info »

Hoe kan je de collectie en tentoonstellingen bezoeken?

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/6990/DSC_6290.jpg

Rondleidingen
Wil je Mu.ZEE bezoeken met een groep? We bieden rondleidingen aan op maat van jouw groep. 
1,5 uur – 60 euro per groep (max. 25 pers.) – toegangsprijs 7,5 euro pp vanaf 15 pers.

Rondleidingen met workshop
Een boeiende rondleiding in de vaste collectie of een tijdelijke tentoonstelling inclusief een creatief atelier samen met je vrienden: misschien is dit wel iets voor jouw groep?
2,5 uur – 130 euro per groep (max. 25 pers.) – toegangsprijs 7,5 euro pp vanaf 15 pers.

Verjaardagsfeestje XL
Een verjaardag vieren met familie en vrienden kent geen grenzen! Ook volwassenen bieden we een onvergetelijke en gezellige namiddag aan met een boeiende rondleiding in het museum en een creatief atelier op maat van je groep. 
2,5 uur – 130 euro per groep (max. 25 pers.) – toegangsprijs 7,5 euro pp vanaf 15 pers.

Duo
Maak je eigen kunstwerk in dialoog met de collectie van Mu.ZEE! Is er een kunstwerk uit de collectie waar je oog op valt, dat je hart sneller doet slaan? We zijn nieuwsgierig naar jouw interpretatie, vervolg of antwoord op dat uitverkoren kunstwerk. Neem deel aan Duo en misschien wordt jouw creatie een maand lang gepresenteerd in de collectie van Mu.ZEE, naast je gekozen kunstwerk!

Reserveringen info@muzee.be of 059 242191
meer info »

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be



 

Uitschrijven