muzee logo muzee banner permeke banner

Performance Vlietende Beelden // Patrick Corillon (productie le CORRIDOR, Luik)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/6300/Patrick.jpg

Mu.ZEE - Zondag 22/5
3e verdieping
11 uur Nederlandstalige voorstelling
14 uur Franstalige voorstelling

Ticket:€9 / €7,50 (geeft eveneens toegang tot de collectie, nieuwe museumvleugel en tentoonstellingen in  Mu.ZEE)


Naar aanleiding van de opening van het tweede tentoonstellingsluik uit het verhaal het “echte Mu.ZEE imaginaire”, “ Vlietende beelden” (15/5 – 24/7) geeft Patrick Corillon  
een verhalende performance onder de gelijknamige titel.  Er verschijnt eveneens een kunstenaarsboek, beschikbaar in een Franse en een Nederlandse editie (€20).

In zijn performance Vlietende Beelden nodigt Patrick Corillon de toeschouwer uit tot het maken van een reis, rijk aan beeldende ontdekkingen en aan filosofische vragen. De kunstenaar vertelt er het verhaal “van de gedaanteverwisseling van een al te dromerig kind tijdens een ongelofelijk atelier ter inwijding in de schilderkunst in het Museum voor Moderne Kunst van Oostende”. Door zijn vertelkunst laat de kunstenaar ons de magie van een eenvoudig verhaal herontdekken, terwijl hij zelf ook allerlei objecten ter hand neemt. Zo zoekt hij op een resoluut hedendaagse manier aansluiting met diverse verteltradities, zoals de cantastoria (vertellen met het beeld ernaast). Op metaforische wijze stelt hij vragen m.b.t. de zoektocht naar identiteit en de kracht van de verbeelding.

Deze voorstelling richt zich tot een zeer breed publiek, waaronder ook kinderen vanaf 8 jaar, met begeleiding.

Het “echte Mu.ZEE imaginaire” loopt nog tot 20/1/2017

Info en reservering
info@muzee.be
T +32 (0)59 24 21 91

meer info ยป

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven