muzee logo muzee banner permeke banner

Omdat het kunst is (Marcel Broodthaers). Een reeks over hedendaagse kunst (vanaf 29 september)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5632/Omdat_het_kunst_is.jpg

Vijf avonden lang ontdek je dat hedendaagse kunst klare taal kan spreken. Aan het woord zijn professionals, museumdirecteuren en curatoren. Zij delen de ervaringen, inzichten en anekdotes die ze dagelijks opdoen.

Schrijf je vandaag nog in, het aantal plaatsen is beperkt (max. 40)!

meer info »

Permeke in laagjes @ Permekemuseum (nog tot 08/11)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5633/image1.jpg

Constant Permeke (1886-1952) kan beschouwd worden als één van de grote vertegenwoordigers van het Vlaamse Expressionisme en is een belangrijke figuur in de Belgische kunstgeschiedenis.

Zijn Zelfportret, in de collectie van Mu.ZEE, uit 1928-1936 was dringend aan restauratie toe: de verflaag kwam los, waardoor grote verfschollen omhoog kwamen en stukjes verf los zaten. 

Met de steun van het Fonds InBev-Baillet Latour en in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting werd in 2013 voor de restauratie, een onderzoek opgestart.  Het resultaat van dit alles is nu te zien in de pop-up tentoonstelling ‘Permeke in laagjes’, opgesteld in het voormalige schildersatelier van de kunstenaar in het Permekemuseum!

meer info »

Rondleidingen Mu.ZEE in dialoog starten opnieuw in Mu.ZEE

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5634/Filo_wandeling_1.jpg

Vanaf zaterdag 22 augustus, neemt Mu.ZEE-gids André Baert de museumbezoeker maandelijks mee op zaterdag van 10u tot 12u30 op een wandeling doorheen de tijdelijke en/of permanente collectie op zoek naar het verhaal achter de kunst.  De bezoeker treedt in dialoog met de gids en vertelt op zijn/haar beurt wat de kunstwerken voor hem of haar betekenen.  Het resultaat is een boeiende rondleiding met originele en verrassende ideeën, uitspraken en opmerkingen.  Een aanrader! 

meer info »

Open Monumentendag 2015

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5640/Openmonumentendag.jpg

Open Monumentendag Vlaanderen,  het grootste cultureel ééndagsevenement van Vlaanderen zet elk jaar op de tweede zondag van september het onroerend erfgoed in de kijker. Ook Mu.ZEE en het Ensorhuis zijn op zondag 13 september gratis te bezoeken.

meer info »

Brian Calvin - End of Messages (vanaf 24/10)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5639/Brian_Calvin1_nb.jpg

De tentoonstelling Brian Calvin.  The End of Messages is een samenwerking tussen le Consortium in Dijon en Mu.ZEE.  Ze was deze zomer te zien in Dijon en in dit najaar in Mu.ZEE. Brian Calvin, afkomstig uit California, wordt soms vergeleken met David Hockney of Alex Katz.  Zijn scherpzinnige schilderijen baden in het licht, overgoten met felle kleuren zoals overbelichte foto's. Ze tonen te vaak blootgestelde knappe mensen die voor een onzichtbare toeschouwer poseren. Hun gelaatsuitdrukking is vlak, visueel en figuurlijk,  met een  gestileerde blik zoals bij  de uitgerekte portretten van Amedeo Modigliani.                                   
Te ontdekken vanaf 24 oktober!

Beeld : (c) Brian Calvin

meer info »

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven