muzee logo muzee banner permeke banner

Persontmoeting tentoonstelling Lili Dujourie | FOLDS IN TIME

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5456/2_beelden_spatie.jpg

Begin juni start in het Mu.ZEE in Oostende en S.M.A.K. in Gent een unieke tentoonstelling: de twee musea presenteren gelijktijdig 'Lili Dujourie. Folds in time – Plooien in de tijd / Plis du temps'.

06/06 - 04/10/2015

Een uitzonderlijke ticketformule

Voor deze dubbeltentoonstelling bieden S.M.A.K. en Mu.ZEE een uitzonderlijke ticketformule aan: wie een ticket koopt in het S.M.A.K. (€8) kan de tentoonstelling in Mu.ZEE gratis bezoeken op vertoon van het toegangsticket; wie een ticket koopt in Mu.ZEE (€9) , kan de tentoonstelling gratis bezoeken in het S.M.A.K., eveneens op vertoon van het toegangsticket

Het werk van de West-Vlaamse Lili Dujourie (°1941, Roeselare) vermengt invloeden van de Vlaamse Primitieven met haar persoonlijke, vanuit de laat jaren 1960 vertrekkende artistieke benadering. Ze werkt met heel diverse materialen zoals marmer, papier-maché, staal, lood, fluweel en keramiek en media zoals installaties, video ... De beide venues bestrijken Dujouries oeuvre vanaf haar debuut tot vandaag, maar vallen niet onder de noemer van een retrospectieve.

De architectuur van beide musea – het S.M.A.K. was ooit een casino, Mu.ZEE was tot in de jaren 1980 een grootwarenhuis – beïnvloedt zeer sterk manier waarop Lili Dujourie beide musea zal inrichten.
Lili Dujourie omarmt in deze tentoonstelling de dualiteit en daagt de blik op haar eigen oeuvre uit. Het subtiele spel van aan- en afwezigheid dat we aanvoelen bij het kijken en herbekijken van een kunstwerk van Lili Dujourie, zal in deze dubbeltentoonstelling op een hoger niveau getild worden. Plooien in de tijd laat ons kijken en tegelijk verlangen naar dat wat onzichtbaar is.


Save the date - persontmoeting DONDERDAG 4 JUNI 2015

- 10:00 - ontvangst in S.M.A.K.

- 11:30 - vertrek naar Oostende per bus (lunch wordt aangeboden op de bus)
- 12:30 - ontvangst in Mu.ZEE
- 15:00 - terug in Gent

Een uitnodiging volgt!

Wens je een interview aan te vragen en/of persbeelden te ontvangen? Of wens je je alvast in te schrijven?
S.M.A.K. - Eline Verbauwhede: eline@smak.be+32 (0)9 240 76 60.
Mu.ZEE - Colette Castermans: colette.castermans@west-vlaanderen.be -
+32 (0)59 56 45 89.

De opening in S.M.A.K. gaat door op vrijdag 5 juni van 20:00 tot 23:00 en in Mu.ZEE op zaterdag 6 juni vanaf 15:00

©Lili Dujourie, Galerie Micheline Szwajcer.

meer info ยป

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven