muzee logo muzee banner permeke banner

Nieuwsbrief Mu.ZEE - Liefde tussen de Lijnen 2015

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5268/header_img.jpg

Van vrijdag 6 tot zondag 8 februari omhelzen literatuur en poëzie in Oostende weer dans, muziek en beeldende kunst.
Onder de noemer Liefde tussen de Lijnen kun je op diverse locaties genieten van een heerlijk literair-muzikaal menu.

Met klinkende namen als Jules Deelder, les ballets C de la B, Anna Luyten, Tijs Delbeke, Peter De Graef, Benno Barnard, Joachim Badenhorst, Peter Terrin, Laurence Vielle, Anne Broeksma & Gertjan Adema, Philippe Thuriot, Ineke Nijssen & Hendrik Van Doorn, Stijn Vranken, …


meer info »

Liefde tussen de Lijnen zaterdagavond 7 februari

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5273/Joachim.jpg

ENSORHUIS
- Peter Terrin won in 2012 de AKO Literatuurprijs met het persoonlijke en beklijvende boek 'Post Mortem'. Dit jaar kreeg hij voor zijn boek 'Monte Carlo' de ‘Inclusieve Griffel 2014’, een prijs die boeken lauwert waarin personages met een verstandelijke handicap een rol spelen. Voor Liefde tussen de Lijnen brengt hij fragmenten uit zijn repertoire.

STADSMUSEUM
- Stijn Vranken kan het best omschreven worden als ‘dichterperformer’. Hij schreef de dichtbundels 'Vlees mij!' en 'Wees maar gerust niet hier'. Sinds januari 2014 is hij stadsdichter van Antwerpen. In het Stadsmuseum brengt hij een bloemlezing uit zijn oeuvre.

Nocturne DE ZEE met Joachim Badenhorst
Naar aanleiding van de 'Nacht van de Musea & Galerijen' is er een  een exclusieve nocturne van de expo DE ZEE (salut d'Honneur Jan Hoet).

Centrale figuur van deze avond is rietblazer Joachim Badenhorst. Hij stelde een mooi programma samen met onverwachte en avontuurlijke klanken en kleuren.
- Joachim Badenhorst solo in CC De Grote Post, H. Serruyslaan 18a
- Sheldon Siegel (trio van en met kunstenaar Gerard Herman) in
Thermae Palace, Koning Boudewijnpromenade
- Floris Vanhoof; performance van deze veelzijdige beeldend kunstenaar, filmmaker en elektronica muzikant in Mu.Zee

meer info »

LET LOVE STORM! (vrijdag 6 februari, Vrijstaat O.)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5270/Storm.jpg

De vorige edities van Let Love Rule in het kader van Liefde tussen de Lijnen waren memorabel, met gesmaakte passages van de talenten van morgen. De vierde doortocht van dit minifestival staat opnieuw in het teken van de liefde en wordt gekoppeld aan het festival STORM! 

Met duo's van Fulco Ottervanger (De Beren Gieren) & dichter-jazzpublicist Mischa Andriessen, stand up woordslingeraar Andy Fierens & Michaël Brijs en tenslotte podiumbeest Bernhard Christiansen & het muzikale duo Heug. Klap op de vuurpijl is Jules Deelder die zijn band De Deeldeliers (hammond-sax-drums) meebrengt en nadien de avond afsluit met een dj-set. In samenwerking met de Buren.

meer info »

Liefde tussen de Lijnen zaterdagmiddag 7 februari

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5271/kosmos.jpg

- Anne Broeksma & Gertjan Adema nemen je mee op een reis van poëzie, verhalen en muziek. Anne Broeksma is verweven met de wereld van literatuur en poëzie en presenteert literaire programma’s voor Het Literatuurhuis. Gertjan Adema speelt gitaar: van Spaanse muziek en meeslepende tracks uit Latijns-Amerika, tot Arabisch geïnspireerd en ballades uit Perzië. 
- Laurence Vielle noemt zichzelf een sprokkelaarster. Voor Liefde tussen de Lijnen creëert ze op basis van haar gesprokkelde woorden een geheel nieuwe performance.

DE GROTE POST (14u30 & 17u30)

- les ballets C de la B - C(H)OEURS: deze productie van choreograaf Alain Platel ging in 2012 in première in de Madrileense opera Teatro Real. Voor Liefde tussen de Lijnen wordt een fragment uit deze voorstelling gebracht.
Ineke Nijssen & Jan Bijvoet: voor Liefde tussen de Lijnen kregen deze twee acteurs carte blanche en brengen ze een geheel nieuwe performance!
Philippe Thuriot brengt een selectie uit de prachtige ‘Goldbergvariaties’ van J.S. Bach in een eigen bewerking voor accordeon. 

GERECHTSGEBOUW (16u en 17u30)

- Bloedgetuigen: in 2011 publiceerde Johan de Boose de spraakmakende roman Bloedgetuigen, een bijna 1000 pagina’s tellend epos over WO II, de collaboratie, het verzet en het Oostfront. Johan de Boose gaat in deze theatervoorstelling in dialoog met zijn eigen boek.

meer info »

Liefde tussen de Lijnen zondagochtend 8 februari

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/5275/zondag.jpg

CC DE GROTE POST (10u30)

Ochtendprogramma in CC De Grote Post - presentatie Anna Luyten met:
- auteur, dichter Benno Barnard 
- relatiedeskundige Rika Ponnet 
- sopraan Judith Vindevogel
- acteur, schrijver, regisseur Peter De Graef 
- muzikant Tijs Delbeke

meer info »

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven