muzee logo muzee banner permeke banner

Hans Demeulenaere nog te zien tot en met 31/08

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/4766/HansD_someObjects_cmyk_KL.jpg

Posture Editions is een boekenreeks die zich het best laat omschrijven als een papieren tentoonstellingsruimte, een galerie in boekvorm, op de grens tussen kunstenaarsboek en catalogus. Bij elke nieuwe editie staat één kunstenaar centraal. Onlangs verscheen  h/ up met werk van Hans Demeulenaere. Deze uitgave werd  einde mei voorgesteld in Mu.ZEE.

Naar aanleiding van deze publicatie stelt Hans Demeulenaere tentoon in Mu.ZEE: de werken die in de publicatie werden afgebeeld plaatst hij nu  in het museum  tegenover nieuwe structuren, alsof het kader van het witte blad vervangen wordt door een nieuwe (vlakke) structuur. Een ander aspect in de expo is het toekennen van een nieuwe functie aan sommige werken.  Hans Demeulenaere  creëerde  ook nieuwe opstellingen.
Kortom, niets ligt vast: de werken passen zich aan aan de context, ruimte en situatie.

Hans Demeulenaere nog tot en met 31 augustus te gast in Mu.ZEE met de tentoonstelling Some Objects, Eight Sculptures, Several Frames, One Video and a Book.

meer info »

Cinema Joostens Episode II : Collages & Assemblages (28.06 – 14 .09.2014)

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/4767/joostens2recto.jpg

Met de tweede episode van Cinema Joostens bereikt Mu.ZEE een slotfase in het kunsthistorisch onderzoek naar Paul Joostens. Episode 1 gaf een overzicht van de tekeningen en schilderijen, episode 2 is gewijd aan de collages en assemblages. Met deze kunstwerken vestigt Joostens zijn reputatie als vertegenwoordiger van de internationale avant-garde in België.

meer info »

5 juli = museumnocturne Mu.ZEE.Tijdens de zomermaanden zullen groot en klein opnieuw worden getrakteerd op een culturele beleving. Elke zaterdagavond kun je zo goed als gratis in een Oostends museum op ontdekkingstocht. Er staan opnieuw negen museumnocturnes gepland. In elk deelnemend museum staat een zomerzoektocht voor je klaar of mag je een leuk extraatje verwachten.
In Mu.ZEE kunnen bezoekers genieten van een gratis rondleiding om 19.00 uur en 20.30 uur.
meer info »

19 juli = museumnocturne Ensorhuis.Het Ensorhuis kunt u gratis bezoeken op zaterdag 17 juli van 18 tot 22u. meer info »

Zomerateliers : laatste plaatsen!

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/4770/IMG_0821kl.jpg

Eindelijk, het is zomer! Tijd om onze schildersezels uit de kelder te halen, onze knutseltafel naar buiten te duwen, penselen en verf mee naar buiten te nemen!

In het Permekemuseum organiseren we tal van zomerateliers. Kijk naar de leeftijden en schrijf je in! We hebben nog slechts enkele plaatsen vrij voor juli!

meer info »

Collectie presentatie met nieuwe aanwinsten

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/4771/IMG_4225.JPG

Ontdek een selectie uit de nieuwe aanwinsten van Mu.ZEE op het gelijkvloers, met oa werk van Luc Tuymans (vroegwerk uit 1980), Léon Spilliaert, Marie-Jo Lafontaine, Koenraad Dedobbeleer,... en James Ensor! 

meer info »

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven