muzee logo muzee banner permeke banner

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/3966/Beeld_Kunstendag_kl.jpg

Het is weer zover!

Op zondag 17 november, de allerlaatste dag van de succesrijke tentoonstelling ‘Dada en surrealisme in Brussel, Parijs en Londen. Het sterrenalfabet van E.L.T. Mesens’, slaan Mu.ZEE en mu-zee-um de handen in elkaar en zetten ze de deuren open voor alle kinderen, jongeren, ouders en grootouders.

Met een heerlijk ontbijt en talrijke creatieve activiteiten zoals animatiefilm, muziek, theater, tekeningen en etsen in de tentoonstelling.

En opnieuw een bijzondere gast,  schrijfster Kristien Dieltiens die fantasierijke verhalen bij de kunstwerken brengt. Zij doet dit samen met haar zoon Seppe Van den Berghe (°1988), illustrator.

meer info »

ZOUT! - DIY-DRIEDAAGSE VOOR JONGE MAKERS EN KUNSTENAARS

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/3965/ZOUT_muzee_LR.jpg

Onder impuls van een aantal kunstenaars organiseren verschillende kunstencentra en steunpunten van donderdag 21 tot en met zaterdag 23 november in Oostende een Do It Yourself-driedaagse voor jonge makers en kunstenaars, met een grote klemtoon op het zelf-organiseren.
Twee dagen worden thema’s aangekaart  waar kunstenaars vandaag van wakker liggen.
Waar ontmoet ik mijn generatiegenoten en hoe breng ik een interactie op gang?
Hoe kom ik aan artistieke en zakelijke feedback voorbij de veilige muren van een opleiding, maar los van de instituten? Wat is mijn positie in de maatschappij? En vooral: hoe organiseer ik mezelf?
 
De derde dag (zaterdag 23 november) stellen we de deuren van CC De Grote Post en Mu.ZEE open voor het grote publiek, met enkele voorstellingen en een echte POP-UP-tentoonstelling.
 
ZOUT is een organisatie van Vrijstaat O., BAM & VTi, Mu.ZEE, TAZ, CC De Grote Post en Het Kunstenloket m.m.v. VUB-Crosstalks en Entrepot Villa Bota.

meer info »

Mu.ZEE @ London

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/3967/189.jpg

Van 20 tot 24 november organiseert CAHF, het samenwerkingsverband van de vier voornaamste hedendaagse kunstmusea in Vlaanderen (S.M.A.K., Mu.ZEE, M HKA en Middelheim) in samenwerking met Collecting Matters (een conclaaf van drie private kunstcollecties, met name, David Roberts Art Foundation Londen, Nomas Rome en Kadist Parijs) een 4-daags tijdelijk instituut in Londen.

Dit tijdelijk instituut, 'The Harder You Look', nodigt een groep van 25 personen uit om samen met een aantal critici/kunsthistorici, filosofen, museummedewerkers en vooral heel wat kunstenaars de relatie tussen het kunstwerk en de kijker te bevragen en dit te koppelen aan mogelijke beeldvormingen van een collectie.

Mu.ZEE wordt vertegenwoordigd door directeur-conservator Phillip van den Bossche en wetenschappelijk medewerker Mieke Mels.

The Harder You Look
@ David Roberts Art Foundation in London. 
Vanaf 20 - 24 november 2013.


meer info »

Ken je onze Facebook pagina al?

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/3971/like.jpg

Klik op de ‘vind ik leuk’-knop en wordt fan van Kunstmuseum.aanzee. Hiermee ontvang je altijd het laatste nieuws op je Facebook pagina. Dan ben jij altijd op de hoogte van het laatste nieuws over en van Mu.ZEE! meer info »

24 en 31 december

http://mailing.encima.be/mediastorage/FSImage/3972/open.jpg

Mu.ZEE en het Permekemuseum zullen op 24 december en 31 december open zijn van 10u tot 17u.

meer info »

Mu.ZEE | Romestraat 11 | 8400 Oostende
www.muzee.be 

Uitschrijven